TY - JOUR ID - 240011 TI - تأثیر ماه رمضان بر مصرف اقلام خوراکی (مطالعه موردی: مناطق شهری ایران 1384- 1394) JO - اقتصاد اسلامی JA - IEC LA - fa SN - 1735-3262 AU - کیاالحسینی, سید ضیاءالدین AU - سلیمانی مطلق, وحید AD - استادیار و عضو هیئت‌علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه مفید AD - دانش‌آموخته کارشناسی ارشد رشته اقتصاد اسلامی دانشگاه مفید Y1 - 2020 PY - 2020 VL - 20 IS - 79 SP - 239 EP - 267 KW - الگوی مصرف KW - الگوی مصرف خوراک خانوار شهری KW - ماه رمضان KW - اثرات فصلی و اثرات تقویمی KW - مدل SUR DO - N2 - شناخت اثرات تقویمی بر رفتار اقتصادی، یکی از موضوعات مهم در تحلیل‌های اقتصادی است. ماه رمضان می‌تواند از راه ارزش‌ها، باورها و اعتقادات مذهبی، الگوی مصرف خانوارها و افراد را تحت تأثیر قرار دهد. هدف این مقاله بررسی تأثیر ماه رمضان بر الگوی مصرف خوراک خانوارهای شهری در ایران است. برای بررسی از داده‌های هزینه‌های خوراکی خانوارهای شهری برای گروه­های یازده‌گانه اقلام خوراکی برای سه سال در دوره زمانی 1384 تا 1394 و از روش SUR استفاده شد. نتایج تحقیق حاکی از این است که از بین یازده گروه عمده اقلام خوراکی، تنها گروه کالایی قند، شکر، انواع مربا و شیرینی‌ها جهش افزایشی و معنی‌داری از اثر تقویمی ماه رمضان دارد و در بقیه اقلام خوراکی تغییر معنی‌داری دیده نمی‌شود. همچنین ماه رمضان روی شیب تابع مصرف این گروه کالایی بی‌تأثیر بوده و فقط عرض از مبدأ آن را به اندازه 238/0 افزایش می‌دهد. علاوه بر این 52 درصد رفتار این متغیر توسط متغیرهای مجازی مستقل در مدل تحقیق توضیح داده می­شود. UR - https://eghtesad.iict.ac.ir/article_240011.html L1 - https://eghtesad.iict.ac.ir/article_240011_eae18770ba24604f4ba2a263b1678c7b.pdf ER -